»» کربلا خاک نیست قسمتی از آسمان است با 72 ستاره .....
السّــلام علیــک یا ابـا عبـدالله، و علی الارواح الّتی حلّت بفـنائـک...
در ماتم تو سحاب هم میگرید
منظومهی آفتاب هم میگرید
ای تشنهترین سلالهی کوثر عشق
از داغ تو چشم آب هم میگرید
فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی که یادآور رشادتها و مظلومیتهای خاندان پاک رسالت است، تسلیت باد.
فرارسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی را که یادآور رشادتها و مظلومیتهای خاندان پاک رسالت است، به عموم ملت ایران و همه آزادگان و شیفتگان حق و فضیلت و عدالت در سرتاسر جهان تسلیت میگوییم.
کربــلا خاک نیست ، قسمتی است از آسمان با 72 ستاره ...
کربــلا حرف نیست ، هزاران کلمه است ... کلمه هایی که گویی یادآور اسماء اعظم الهی اند...
کلماتی چون حسین ، عبّاس ، زینب ، سجّاد ، علی اکبر ، قاسم ، رقیّه و علی اصغر و...کلماتی که گویی هر یک کتابی آسمانی اند ...
کربــلا حضور است ، حضوریست با شکوهی ابدی ...
کربــلا، هر چه که بود ، لیاقت حسین و عبّاس را داشت ... کربلا اگر چه کرب بلا بود امّا بعد از حسین شد پاره ای از بهشت ، چه آنکه سید الشباب اهل الجنه را لیاقت داشت .
کربــلا پاره ای از بهشت شد ...
شب عاشورا به روایت امام سجاد(ع)
در روایت شیخ مفید رحمه الله و سید بن طاووس رحمه الله آمده:
هنگامی که شب عاشورا نزدیک شد، آن حضرت اصحاب کرام خود را جمع فرمود، حضرت سید الساجدین علی بن الحسین علیهماالسلام می فرماید:
من بیمار بودم، لکن خود را به آنان نزدیک نمودم، تا بشنوم که آن درمانده ی وادی بلا و سردار اهل ابتلا با اصحاب خود چگونه سلوک می فرماید؟!
شنیدم که پدر بزرگوارم افتتاح سخن را به حمد و ثنای الهی و ملک معبود فرمود و طریق شکرگزاری حی ودود پیمود و فرمود:
أما بعد؛ فانی لا أعلم أصحابنا أوفی و لا خیرا من أصحابی، و لا أهل بیت أبر و أوصل من أهل بیتی؛ فجزاکم الله (تعالی عنی) خیرا؛
به راستی که من اصحابی را بهتر و باوفاتر از اصحاب خود نمی دانم و اهل بیتی نیکوتر و صله کننده تر از اهل بیت خود نمی دانم، پس خدای متعال شما را (از جانب من) جزای خیر دهد.
آگاه باشید که یک روز دیگر زیاده از عمر ما نمانده. من امشب شما را مرخص کردم و بیعت خود را از گردن شما برداشتم بر شما حرجی نیست، اینک ظلمت شب عالم را فراگرفته، آن را غنیمت دانسته هر یک به طرفی بروید.
و لیأخذ کل رجل منکم بید رجل من أهل بیتی و تفرقوا فی سواد هذا اللیل، و ذرونی و هؤلاء القوم، فانهم لا یریدون غیری؛
و هر یک از شما دست یکی از اهل بیت مظلوم مرا بگیرید و در این ظلمت شب بروید و مرا بگذارید با این گروه ستمکاری که آنان همه به جهت کشتن من جمع شدند، چرا که آنان غیر از مرا نمی خواهند.
شب عاشورا و اعلام وفاداری بنی هاشم برای یاری امام حسین
در این هنگام برادران، فرزندان، برادرزادگانش و اولاد عبدالله بن جعفر - که خواهرزاده ی آن حضرت بودند - زبان معذرت گشودند. جناب عباس علیه السلام به سخن درآمده و دیگران از او متابعت کردند، عرض کردند:
لم نفعل ذلک؟ لنبقی بعدک؟ لا أرانا الله ذلک أبدا؛
دست از یاری تو برداریم که بعد از تو زنده باشیم، خدا هرگز نخواهد که بعد از تو زنده باشیم، زندگی دنیا بی تو به کار نمی آید.
آن حضرت فرمود:
یا بنی عقیل! حسبکم من القتل بمسلم، فاذهبوا أنتم فقد أذنت لکم؛
ای اولاد عقیل! شهادت مسلم برای شما بس است، برگردید، من شما را اذن می دهم، بروید.
آنان جواب گفتند - و به روایت ابن بابویه: عبدالله بن مسلم در جواب گفت -:
آیا مردم چه می گویند که ما بزرگ و آقای خود و بنی عم خود را که بهترین بنی اعمام اند، تنها واگذاریم و حتی تیری با ایشان نیندازیم و شمشیر و نیزه بکار نبریم و ندانیم چه بر سر ایشان آمد. به خدا! هرگز چنین نکنیم. و لکن جان، مال و عیال خود را فدای تو خواهیم کرد، تا هر چه بر سر تو آید بر سر ما نیز آید؛ «فقبح الله العیش بعدک».
و به روایت شیخ مفید رحمه الله:
از سیدالساجدین علیه السلام مروی است که حضرت امام حسین علیه السلام در آن شب امر فرمود خیمه های حرم محترم را نزدیک یکدیگر زدند، طناب های آنها را از یکدیگر بیرون برند تا راه تردد مسدود گردد و بر دور آنها خندقی حفر نموده تا از هیزم پر کنند.
و به فرزند مظلومش علی اکبر علیه السلام امر فرمود که با جمعی به سوی فرات رفته مشکی چند آب بیاورند.
آن والا مقام با بیست سوار و بیست پیاده به سوی فرات رفتند و با نهایت خوف، چند مشکی آب آوردند.
حضرت فرمود: از این آب بیاشامید که آخرین توشه ی شماست و غسل کنید و جامه های خود را بشویید که کفن شما خواهد بود. (امالی شیخ صدوق: 221 مجلس 30) .
آه! آه! چه گویم؟ آن جامه هایی که پوشیده بودند و به جای کفن های خود اختیار فرموده بودند؛ در روز عاشورا با این که از چوب و نی و شمشیر و ناوک تیر، پاره پاره شده و به خون و خاک آغشته شده بودند، آنها را نیز از آن شهیدان مضایقه کردند و از بدن پاره پاره ی ایشان کندند و آن ابدان لطیفه و اجساد شریفه را عریان و برهنه بر روی خاک انداختند، تا از شدت حرارت آفتاب پژمرده گردیدند.
بأبی الجسوم العاریات علی الثری....ما سترها الا مثار غبار
پدر و مادرم به فدای آن بدن های برهنه ای باد که بر زمین افتاده بودند و برای آنها جز غبار و خاک، ساتری نبود.
بأبی الجسوم الضایعات وحیدة....ما انسها الا وحوش قفار
پدر و مادرم به فدای آن بدن های شریفه ای که آنها را ضایع کرده و تنها گذارده بودند و انیسی برای آنان جز وحشیان صحرا نبود.
خلاصه ای از وقایع روز عاشورا
الف – قبل از شهادت امام حسین علیهالسلام:
1 – تنظیم سپاه در سه قسمت متشکل از 32 تن سواره و 40 تن پیاده
2 – اندرزها و قاصدان امام حسین(ع) به سپاه دشمن پیش از نبرد
3 - پشیمانى حر بن یزید و پذیرش وی توسط امام حسین(ع)
4 – هجوم سراسرى دشمن و آغاز جنگ توسط عمر بن سعد
5 - نبرد انفرادى با دشمن
6 - اقامه نماز ظهر عاشورای امام حسین(ع) و شهادت سعید بن عبدالله حنفى در حال دفاع از امام (ع)
7 – شهادت سایر یاران از جمله زهیر بن قین، حبیب بن مظاهر، حر بن یزید، على اکبر (ع)، عباس بن على(ع)، قاسم بن حسین (ع)و ...
***آن حضرت هنگامى که تنها شد و یک تنه با دشمن نبرد مى کرد، به یاد یاران شهید خود مى افتاد و گاهى به سوى آنان نظرى مى افکند و آنان را یارى مى طلبید و مى فرمود: اى عباس ، اى على اکبر، اى قاسم ، اى زهیر، اى حر کجایید؟ ***
8 – خداحافظی امام حسین(ع) با بانوان معصوم و وداع با فرزندش امام زین العابدین علیه السلام (که در بیمارى سختى به سر مى برد)
9 – مبارزه و شهادت امام حسین (ع)
ب – پس از شهادت امام حسین علیه السلام:
1 - غارت خیمه ها توسط سپاه نفرین شده دشمن2 – آتش زدن خیمه ها توسط پلیدترین افراد
3 - تاختن اسب بر پیکر شهیدان به دستور عمر بن سعد خطاب به4 - ارسال سر مقدس امام حسین (ع) به کوفه
( کتاب روز شمار تاریخ اسلام)
عاشورا، فرهنگ باشکوه
عاشورا، نام دهمین روز از ماه محرم و مهم ترین روز در واقعه کربلاست. واقعه عاشورا، بزرگ ترین حادثه مصیبت بار در تاریخ صدر اسلام است که در آن, حضرت حسین بن علی ع)، امام سوم شیعیان به همراه یارانش در نبردی نابرابر با سپاه یزید بن معاویه، به شهادت رسید. حادثه دردناک عاشورا در روز دهم محرم سال 61 هجری اتفاق افتاد و حضرت اباعبدالله ع) در آن روز، در 56 سالگی به شهادت رسید. به گرامیداشت این واقعه مهم، پیروان و شیعیان امام حسین ع) هر ساله گرد هم می آیند و با حزن و اندوه عزاداری می کنند.
امروزه عاشورا با همه عظمت آن تنها یک واقعه تاریخی نیست، بلکه فرهنگی باشکوه و غنی است که به انسان درس چگونه زیستن می دهد و چشمه ای جوشان است که هر که از آن نوشیده، به راه سعادت رهنمون شده است.
فرهنگ عاشورا درس ها و پیام هایی راستین و انسانی دارد که عمل به آنها حیات فردی و اجتماعی انسان را در برابر ستم ها و ناملایمت ها و ناشایستگی های روزگار بیمه می کند و گوهر وجود او را آشکار می سازد.
عوامل جاودانگی عاشورا
نهضت عاشورا ویژگی های برجسته ای دارد که موجب ماندگاری و جاودانگی آن شده است. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:
1. مصونیت رهبری نهضت عاشورا از اشتباه: امام حسین (ع) به عنوان رهبر نهضت بزرگ عاشورا از عالی ترین ویژگی های انسانی برخوردار بود و از همه مهم تر، معصوم؛ یعنی از اشتباه و خطا مصون بود. ازاین رو، حماسه عاشورا الگویی تمام عیار برای همه انسان ها و جوامع است.
2. هدف عاشورا؛ احیای اسلام و دفاع از دین: هدف نهضت عاشورا، منفعت طلبی و دستیابی به قدرت و رقابت حزبی و قوم و قبیله ای نبود، بلکه هدف, دفاع از دین و احیای سنت نبوی بود.
3. پیروی از اصول و آموزه های دینی: یکی از ویژگی های حماسه عاشورا، انطباق کامل مجموعه حرکت امام حسین (ع) با قوانین دینی و حدود الهی و آموزه های اخلاقی بود.
4. اوج ایثار و فداکاری: حضور رهبر قیام؛ یعنی امام حسین (ع) با تمام هستی و سرمایه خود؛ (یعنی برادران، خواهران، فرزندان و عزیزان و یارانش و ارزشمندترین سرمایه اش که جان پاک او بود)، از دیگر ویژگی های نهضت عاشورا بود که در تاریخ بی نظیر است. (معارف عاشورا، درس ها و پیام ها، صص 12 و 13)
عاشورا از منظر امام خمینی (ره)
*دستور آموزنده «کل یومٍ عاشورا و کلُ ارضٍ کربلا»، باید سرمشق امت اسلامی باشد. قیام همگانی در هر روز و در هر سرزمین، عاشورا قیام عدالت خواهان با عددی قلیل و ایمان و عشقی بزرگ، در مقابل ستمگران کاخ نشین و مستکبران غارتگر بود و دستور آن است که این برنامه، سرلوحه زندگی است در هر روز و در هر سرزمین... این دستور آموزنده، تکلیفی است و مژده ای. تکلیف از آن جهت که مستضعفان، اگرچه با عده ای قلیل، علیه مستکبران، گرچه با ساز و برگ مجهز و قدرت شیطانی عظیم، مأمورند چونان سرور شهیدان قیام کنند و مژده که شهیدان ما را در شمار شهیدن کربلا قرار داده است و مژده که شهادت رمز پیروزی است. ( صحیفه امام، ج 9، ص 445.)
جملاتی از رهبر انقلاب درباره سیدالشهدا
* درس حسینبنعلی (علیهالسلام) به امت اسلامی این است که برای حق، برای عدل، برای اقامهی عدل، برای مقابلهی با ظلم، باید همیشه آماده بود و باید موجودی خود را به میدان آورد؛ در آن سطح و در آن مقیاس، کار من و شما نیست؛ اما در سطوحی که با وضعیت ما، با خُلقیات ما، با عادات ما متناسب باشد چرا؛ باید یاد بگیریم. 1392/03/22
* هیچ وقت نباید امت اسلامی و جامعهی اسلامی، ماجرای عاشورا را به عنوان یک درس، به عنوان یک عبرت، به عنوان یک پرچم هدایت، از نظر دور بدارد. قطعاً اسلام، زندهی به عاشورا و به حسینبنعلی (علیهالسلام) است. 1391/09/01
* امام حسین را فقط به جنگِ روز عاشورا نباید شناخت؛ آن یک بخش از جهاد امام حسین (علیهالسلام) است. به تبیین او، امر به معروف او، نهی از منکر او، توضیح مسائل گوناگون در همان منی و عرفات، خطاب به علما، خطاب به نخبگان (حضرت بیانات عجیبی دارد که تو کتابها ثبت و ضبط است) بعد هم در راه به سمت کربلا، هم در خود عرصهی کربلا و میدان کربلا، باید شناخت. 1388/05/05
* قدر مجالس عزاداری را بدانند، از این مجالس استفاده کنند و روحاً و قلباً این مجالس را وسیلهای برای ایجاد ارتباط و اتصالِ هرچه محکمتر میان خودشان و حسینبنعلی (علیهالسلام)، خاندان پیغمبر و روح اسلام و قرآن قرار دهند. 1373/03/17
اعمال سفارش شده در شب و روز عاشورا
شب و روز عاشورا از اندوهناک ترین و غم انگیز ترین مصیبت ائمّه اطهار(علیهم السلام) و شیعیان آنها است و بر انجام اعمال و رعایت امورى در این روز و شب تأکید شده است.
**اعمال شب عاشورا
در فضیلت احیا این شب روایت کرده که مانند آن است که عبادت کرده باشد به عبادت جمیع فرشتگان،و عبادت در آن،برابر هفتاد سال عبادت است.
در روایتى از رسول خدا(ص) آمده است که «هر کس شب عاشورا را بیدار بماند ( و به عبادت بپردازد) گویا عبادت فرشتگان را انجام داده است.
**اعمال روز عاشورا
روز دهم ماه محرم روز شهادت اَبُاعَبْداللّهِ الحُسَیْن علیه السلام و روز مصیبت و حزن ائمّه اطهارعَلیهمُ السلام و شیعیان ایشان است و شایسته است که شیعیان در این روز مشغول کارى از کارهاى دنیا نگردند و مشغول گریه و نوحه و مصیبت باشند و تعزیت حضرت امام حسین علیه السلام را اقامه نمایند و به ماتم اشتغال نمایند به نحوى که در ماتم عزیزترین اولاد و اَقارب خود اشتغال مى نمایند.
قرائت زیارت عاشورا : در این روز زیارت کنند آن حضرت را به زیارت عاشوراء و در نفرین و لعن بر قاتلان آن حضرت و یکدیگر را تعزیت گویند.
آب دادن به زائران امام حسین(علیه السلام) : اگر کسى در این روز نزد قبر امام حسین علیه السلام باشد و مردم را آب دهد مثل کسى باشد که لشکر آن حضرت را آب داده باشد و با آن جناب در کربلا حاضر شده باشد.
اقامه عزا و مجالس روضه : باید در روز عاشورا مشغول کارى از کارهاى دنیا نگردد و مشغول گریه و نوحه و مصیبت باشد و امر کند اهل خانه خود را که تعزیه آن حضرت را بدارند و مشغول ماتم باشند چنانکه در ماتم عزیزترین اولاد و اقارب خود مى باشند.
و در آن روز آذوقه در خانه ذخیره نکند و نخندد و مشغول لهو و لعب نگردد و هزار مرتبه بر قاتلان آن حضرت لعنت کند و بگوید" اَلّلهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ الْحُسَیْنِ علیه السلام"
سلام دادن بر امام حسین (ع): بر اساس روایت امام باقر (ع) کسی که توانایی ندارد روز عاشورا در کربلا باشد، بر آن حضرت سلام بدهد و اگر بگوید: «السلامُ علیک یا اباعبدالله»، کفایت می کند و بهتر است که بر دیگر شهدا نیز سلام بدهد.
نماز سفارش شده : براى این شب دعاها و نمازهاى بسیار با فضیلتهاى فراوان روایت کرده، از جمله:
**صد رکعت نماز که در هر رکعت پس از سوره حمد سه مرتبه سوره توحید خوانده،و بعد از پایان صد رکعت هفتاد مرتبه بگوید:
سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکْبَرُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ
منزّه است خدا،و سپاس خداى را،و نیست معبودى جز خدا،و خدا بزرگتر است،و جنبش و نیرویى نیست مگر به خداى برتر بزرگ.
رسول خدا(ص) فرمودند: کسى که این نماز را بخواند وقتى که بمیرد، خداوند قبرش را معطّر و خوشبو مىکند و هر روز - تا هنگام دمیدن صور - نورى وارد قبرش مى شود.
**در روایت دیگر پس از العلى العظیم استغفار هم ذکر شده.و نیز چهار رکعت نماز در آخر شب که در هر رکعت پس از سوره حمد،هرکدام از آیة الکرسى و سورههاى توحید و فلق،و ناس را ده مرتبه بخواند،و پس از سلام صدمرتبه سوره تحید را قرائت کند.
**دیگر چهار رکعت نماز،درهر رکعت سوره حمد و پنجاه مرتبه سوره توحید و این نماز برابر است با نماز امیر المؤمنین علیه السّلام که فضیلت بسیار دارد و فرموده:پس از نماز،بسیار ذکر خدا کند،و صلوات بسیار بر رسول خدا صلى اللّه علیه و آله فرستد،و هرچه مىتواند بر دشمنان ایشان لعن کند.
ـ هر روز عاشورا، و هر زمین کربلاست.
ـ عاشورا، روز شنیدن آواز حقیقت از حنجره شهادت است.
ـ در قلب های مؤمنان، شعله های عاشورایی هماره زنده و تابنده است.
ـ اینک ما مانده ایم و پیام عاشورا.
ـ عاشورا، آوای جاودان حنجره زخمی وجدان است.
ـ عاشورا، اوج تلاقی و همدمی شعور حسینی با شور حسینی است.
ـ عاشورا، فصل یتیمی گل ها و جوانه زدن دانه های ایمان است که با خون های پاک شهیدان آبیاری شده اند.
ـ عاشورا، با همه غم بار بودنش، زیباترین تابلویی است که شگفت انگیزترین قطعه هستی را نمایش می دهد. (سهیلا بهشتی)
این شعر نخواندنی است ، فقط برای ظهر عاشورا
باز این چه شورش است مگر محشر آمده / خورشید سر برهنه به صحرا در آمده
آتش به کام و زلف پریشان و سرخ روی / این آفتاب از افقی دیگر آمده
چون روز روشن است که قصدش مصاف نیست/ این شاه کم سپاه که بی لشکر آمده
یاران نظر کنید به پهلو گرفتنش / این کشتی نجات که بی لنگر آمده
"شاعر شکست خورده ی توفان واژه هاست "/ یا این غزل بهانه ی چشم تر آمده ؟
بانگ فیاسیوف خذینی است بر لبش / خنجر فروگذاشته با حنجر آمده
آورده با خودش همه از کوچک و بزرگ / اصغر بغل گرفته و با اکبر آمده
ای تشنگان سوخته لب تشنگی بس است / سر برکنید ساقی آب آور آمده
این ساقی علم به کف بی بدیل کیست ؟ / عطشان در آب رفته و عطشان تر آمده
این ساقی رشید که در بزم می کشان / بی دست و بی پیاله و بی ساغر آمده
آتش به خیمه های دل عاشقان زده / این آتشی که رفته و خاکستر آمده
آبی نمانده روزه بگیرید نخل ها / نخل امید رفته ولی بی سر آمده
جای شریف بوسه ی پیغمبر خداست / این نیزه ای که از همه بالاتر آمده
آن سر که تا همیشه سر از آفتاب بود / امشب به خون نشسته به تشت زر آمده
ای دست پر سخاوت روشن گشوده شو / در یوزه ای به نیت انگشتر آمده
بوی بهشت دارد و همواره زنده است / این باغ گل به چشمت اگر پرپر آمده
بگذار تا دمی به جمالت نظر کنم / هفتاد و دومین گل از خون بر آمده
لب واکن از هم ای تن بی سر حسین من ! / حرفی به لب بیار ببین خواهر آمده ...
* : مصرع از سید حمید برقعی است .
شاعر: سعید بیابانکی
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » dr shohre khanom ( شنبه 94/8/2 :: ساعت 10:4 صبح )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ
سال جدیدسال نو مبارکروز پزشک گرامیبادرمضان...میلاد نور مبارک.......اس ام اس ولادت حضرت ابوالفضل (ع) و روز جانباز27رجب عید مبعث پیامبر اکرم (ص)بر تمامی مسلمانان مبارکاشیایی پرکاربرد که کثیفتر از کاسه توالت هستند!7 نکته درباره آلرژی4 قانون در مصرف دارو[عناوین آرشیوشده]