اثر حفاظتی مصرف گوجه فرنگی (بهویژه بهصورت پخته و رب گوجه فرنگی) در جلوگیری از سرطان پروستات به اثبات رسیده است.
شانس بروز سرطان پروستات با گذشت سن افزایش مییابد و ممکن است به علت تغییرات هورمونی حاصل از نظیر کاهش مقدار آندرسترون یا افزایش مقادیر سرمی استروژن و استرادیول باشد.
تماس با عوامل شغلی و محیطی شانس بروز سرطان را بیشتر میکند، شغلهایی که شانس بروز سرطان را بیشتر میکنند شامل کارگرانی که با کودها، بافتنیها و لاستیک سر و کار دارند، تماس با باتریهای حاوی کادمیوم است.
هیچ روش اثبات شده قطعی برای جلوگیری از بروز سرطان پروستات وجود ندارد، با اینحال با توجه به اینکه انداز? پروستات پس از سن حدود 45 تا 50 سالگی آغاز به رشد میکند به افراد بالای این سن توصیه می شود روزانه یک گوجهفرنگی خام مصرف کنند.
مهمترین عامل خطرزای سرطان پروستات سن است. بیش از 70 درصد مردان که سرطان در آنها مشخص شده است، بیش از 65 سال سن دارند.
بهنظر میرسد عوامل ژنتیکی (سیاه پوستان آمریکا بیشتر مبتلا میشوند)، بهویژه در خانوادههایی که تشخیص سرطان در آنها، در سن پایینتر از 60 سالگی بوده است، در پیشرفت سرطان پروستات نقش داشته باشد. خطر سرطان با افزایش شمار خویشاوندان نزدیک مبتلا به سرطان، افزایش مییابد. غربالگری موجب تشخیص سریعتر و در مراحل پائینتر بیماری شده و درنتیجه اثربخشی درمان را بیشتر کرده و موجب افزایش طول عمر مبتلایان میشود.
منبع: نیک صالحی
نوشته های دیگران () نویسنده متن فوق: » دکتر بیگدلی ( سه شنبه 94/2/8 :: ساعت 3:52 عصر )
مدیر وبلاگ : دکتر سارا[1786] نویسندگان وبلاگ : dr shohre khanom[154]mastane_j[492] iman_karami[197]ehsan[50]بی نام ونشون ...[263]mohsen_f[201]دکتر بیگدلی[404] دکتر سلیمی راد[350]
پزشک هستم که آرزو دارم بتوانم از تخصصم در جهت کمک به همنوعم به نحو احسن استفاده کنم و بیاری خدا دردی از دردهای بیماران دردکشیده را از تن رنج کشیده اشان کم کنم ....