یک فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی گفت: گرده افشانی گلها و تغییر دما موجب بروز آلرژیها و شیوع بیماریهای ویروسی در فصل بهار میشود.
دکتر بهادر سلیمانی اظهارکرد: آلرژی واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن به عوامل مختلف است.
وی در خصوص علت ایجاد آلرژی در فصل بهار گفت: آلرژی فصل بهار که ناشی از استنشاق گردههای گیاهی است، یکی از شایعترین آلرژیهاست. گرده افشانی درختان در بهار، علفها و چمنها در تابستان و درختچهها و علفهای هرز در فصل پاییز موجب بروز حساسیتهای فصلی میشود. مبتلایان به حساسیت فصلی با شروع گرده افشانی گلها و گیاهان علائم خود را نشان میدهند.
این پزشک متخصص ابراز کرد: در این حالت، نگهداری گلدانهای کوچک در فضای منزل، پر پرندگان خانگی و نگهداری حیواناتی مانند جوجه اردک، گربه، سگ و غیره، بیماری را شدت میدهد.
سلیمانی افزود: حساسیت فصلی تنها مخصوص فصل بهار نیست، بلکه در تابستان و پاییز با خوردن برخی از میوهها نظیر هندوانه، خربزه، انگور، گوجه فرنگی و توت فرنگی ممکن است آلرژی ظاهر شود.
وی با توضیح نشانههای آلرژی گفت: نشانهها و عوارض حساسیتهای فصلی شامل آبریزش بینی، ریزش اشک، سرفه و عطسه از جمله علائم آلرژی است که به علت مصرف داروها، مواد شیمیایی و حتی شرایط فیزیکی خاص ایجاد میشود.
این متخصص ایمونولوژی ادامه داد: حساسیت فصلی در چشم موجب ورم ملتحمه بهاره، در دستگاه تنفسی فوقانی باعث گرفتگی، خارش و آب ریزش بینی و در دستگاه تحتانی تنفسی موجب سرفه، خس خس و تنگی نفس میشود.
وی تصریح کرد: استفاده از آنتی اکسیدانها مانند میوهها، سبزیجات و چربی امگا 3 در وعدههای غذایی میتواند تا حد زیادی به بهبود حساسیت کمک کند. مصرف روغن ماهی، میوه و سبزی از جمله اسفناج و سیب زمینی شیرین میتواند در کاهش حساسیتهای آلرژیک موثر باشد.
وی تصریح کرد: افرادی که دچار حساسیتهای فصلی هستند باید در روزهای خشکی که باد میوزد تا حد امکان در منزل یا سایر فضاهای بسته بمانند و از رفتن به فضای باز خودداری کنند.
سلیمانی گفت: برای این افراد بهترین زمان برای خارج شدن از منزل پس از یک بارندگی خوب است؛ چراکه باران گردههای موجود در هوا را میشوید.
وی در پایان گفت: افرادی که حساسیتهای فصلی دارند باید کارهای باغداری و گل کاری خود را به زمان پس از گرده افشانی و بعد از پایان فصل آلرژی موکول کنند.