پخت و پز با گاز طبیعی
هر بار که غذا درست میکنید، مقداری از مونوکسیدکربن، نیتروژن، دی اکسید و فرمالدئید، علاوه بر این که از راه تنفس وارد ششها میشود، وارد غذا میشود و به بدن راه پیدا میکند.
راه حل: با روشن کردن هواکش بالای اجاق گاز، میتوان میزان آلودگی را 60 تا 90 درصد کاهش داد. قابلمهها را تا حد امکان روی شعلههای عقب قرار دهید تا کاملاً هود، گازهای اضافه را خارج کند.
اگر برای پخت و پز از اجاق برقی استفاده میکنید، باز هم از آلودگی در امان نیستید. بررسیهای انجام شده در رستورانها و آشپزخانهها، نشان میدهد که پخت با حرارت بالا با روغن نباتی، چند نوع ماده و هیدروکربن در هوا رها میکند که در دود سیگار هم موجود است و با التهاب مجرای تنفسی ارتباط دارد.
راه حل: روغن پخت و پز مناسب را خریداری کنید. به عنوان مثال، روغن زیتون، مناسب سرخ کردن یا پختوپز در دمای بالا نیست؛ بلکه برای پخت در دمای پایین و استفاده در سالاد مناسب است، هنگام خریداری، به نقطه دود روغن توجه کنید.
نتایج بررسیهای اخیر در آمریکا نشان میدهد، سالانه 420 هزار مورد ابتلا به سرطان پوست ناشی از استفاده از این دستگاهها گزارش میشود. در حالی که سرطان ریه بر اثر استعمال دخانیات، 226 هزار مورد گزارش میشود.
راه حل: اولین قدم این است که از رنگ طبیعی پوست خود رضایت داشته باشید، اما اگر اصرار دارید رنگ پوستتان تغییر کند، مصرف هویج و گوجه فرنگی را افزایش دهید. این 2 ماده غذایی، حاوی کاروتنوئید است که در ایجاد تغییر رنگ پوست، موثر است.
کمبود شدید خواب میتواند فشارخون، حمله قلبی، سکته، چاقی مفرط و... ایجاد کند. نتایج بررسیها نشان میدهد که آمار مرگ و میر بر اثر کمخوابی، برابر با آمار مرگ و میر بر اثر استعمال دخانیات است. حتی کیفیت پایین خواب، یا خواب نامناسب که در آن وقفه ایجاد میشود یا خواب ناآرام، میتواند سرعت رشد تومور را افزایش دهد.
راه حل: خستگی را امری طبیعی تلقی نکنید. اگر به طور منظم از خواب کافی بهره نمیبرید، به پزشک متخصص مراجعه کنید تا مشکلتان رفع شود.
نشستن زیاد در طول روز
حتی اگر به طور منظم به ورزش میپردازید، نشستن به مدت طولانی پشت میز یا خودرو، احتمال بروز بیماریها را در شما افزایش میدهد. در کشور کانادا، سالانه بیش از 160 هزار مورد ابتلا به سرطان سینه، پروستات و ریه ناشی از کمتحرکی، گزارش میشود.
راه حل: سعی کنید حداقل هر نیم ساعت از پشت میز کار فاصله بگیرید. در منزل نیز به جای نشستن جلوی تلویزیون، به پیادهروی بپردازید.
پروتئین حیوانی، غنی از IGF-1 و نوعی هورمون رشد است و باعث رشد سلولهای سرطانی میشود. تحقیقاتی که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شد، نشان میدهد که اتخاذ برنامه غذایی حاوی پروتئین حیوانی در میانسالی نسبت به افرادی که پروتئین حیوانی کمتری مصرف میکنند، احتمال مرگ بر اثر سرطان را 4 برابر بیشتر میکند.
راه حل: پروتئین گیاهی را جایگزین مقداری از پروتئین حیوانی مصرفی خود کنید، زیرا نتایج تحقیقات نشان میدهد که برنامه غذایی غنی از پروتئینهای گیاهی مانند لوبیا، در کاهش سرطان نقش دارد. به طور کلی، در میانسالی باید روزانه حداکثر برای هر یک کیلوگرم وزن، 0.8 گرم پروتئین مصرف شود. جالب است بدانید پس از 65 سالگی، مصرف زیاد پروتئین حیوانی مضر نیست، زیرا روند تولید IGF-1 در بدن کند میشود.