پژوهشگران استرالیایی دریافتند که آب و هوای ابری و بارانی به دلیل تاثیر مثبتی که بر افزایش قدرت حافظه دارد، برای مغز مفید می باشد.
مطالعات این محققان نشان داد که احساس غمگینی در هوای ابری، موجب می شود افراد در تست های حافظه نتایج بهتری کسب کنند.
این تحقیق در واقع مطالعات قبلی را که نشان داده بودند دانش آموزان مبتلا به افسردگی خفیف حافظه قوی تری داشته و نمرات بالاتری کسب می کنند، تایید می کند.
البته این تحقیق به این معنی نیست که احساس غم و افسردگی به دلیل اثرات مثبت بر حافظه، نادیده گرفته شود، بلکه متخصصان توصیه می کنند در صورت تداوم این حالت، حتما باید به روانپزشک یا روانشناس مراجعه کرد.
تاثیر هوای ابری بر سردرد میگرنی
دکتر عصار زادگان، متخصص مغز و اعصاب در این باره می گوید:
زمینه های ایجاد بیماری میگرن به فرآیندهای بیوشیمیایی و عروقی داخل مغز مربوط می شود. علت اصلی بیماری میگرن هنوز بر کسی معلوم نیست.
نمی توان گفت هوای ابری و بارانی سبب حمله های میگرنی می شوند.
هیچ گونه مطلب و دلیل علمی وجود ندارد که اثبات کند هوای بارانی و ابری سبب حمله های میگرنی می شود.
گاهی شاهد هستیم بعضی افراد در فصول پاییز و زمستان بیشتر دچار سردردهای میگرنی می شوند. از آن جایی که زمینه های اضطراب و استرس در میگرنی ها بیشتر است، در محیط هایی که نور کم است مثل کشور انگلستان که هوا معمولا ابری بوده و آفتابی نیست، اضطراب و استرسی که در اثر حال و هوای محیط زندگی بد افراد حاکم می شود، سبب افزایش حمله های میگرنی شده و در نتیجه شاید بتوان گفت که آب و هوا بر روی حملات میگرن به طور غیر مستقیم تاثیرگذار است.
هوای ابری باعث افسردگی می شود
شاید شما هم از جمله افرادی باشید که در روزهای آخر پاییز تا اول بهار احساس افسردگی و غم دارید و شاید به همین علت از دو فصل پاییز و زمستان متنفر هستید.
روانشناسان به احساس کمتر غمگینی در روزهای کمنور میگویند «غمگینی زمستانی» و به احساس شدیدتر غمگینی و ناامیدی که چند نشانه بدنی مثل خوابآلودگی هم همراهش باشد، میگویند «افسردگی زمستانی یا فصلی». اما چرا ما در روزهای ابری مستعد ابتلا به این احساسات منفی میشویم؟
دلیل قطعی بیماری افسردگی فصلی تا به امروز بهصورت دقیق مشخص نشده است، اما به دلیل شیوع بالای آن در مناطق خاص، تصور دانشمندان بر این اصل استوار است که بیماری به دلیل تغییر در میزان نور خورشید ایجاد میشود.
تئوری آنها از این قرار است که چون در زمستان و پاییز میزان قرار گرفتن در معرض آفتاب کاهشپیدا میکند، ساعت بیولوژیک بدن که خواب، حالات درونی و هورمونها را تنظیم میکند به تاخیر افتاده و معمولا در زمستان روند کندی را دنبال میکند.
یکی دیگر از نظریهها این است که مواد شیمیایی مغزی که وظیفه انتقال اطلاعات میان نورونها (سلول های عصبی) را به عهده دارند و به انتقالدهنده عصبی مشهورند (بهعنوان نمونه سروتونین)
در افراد مختلف متفاوت است.
محققان بر این باورند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید میتواند چنین ناهماهنگیهایی را از نو متعادل سازد.
-----------------------------------------------------------------
منابع:
سیمرغ
باشگاه خبرنگاران
تبیان
جام جم