آلودگیهای محیطی و زیستمحیطی عوامل موثر در افزایش آمار سرطان خون است
سلامت نیوز: رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: آلودگیهای محیطی و زیستمحیطی که شامل آب، هوا و اشعهی uv است از جمله عوامل موثر در افزایش آمار سرطان خون هستند.
محمد اسماعیل اکبری در گفتوگو با فارس، با اشاره به ریز فاکتورهای ابتلا به سرطان خون اظهار داشت: آلودگیهای محیطی و زیستمحیطی که شامل آب، هوا و اشعهی uv است از جمله عوامل موثر در افزایش آمار سرطان خون هستند البته سرطان خون بیشتر در میان نوجوانان و جوانان شایع است.
وی به رشد آمار بیماران سرطان در کشورمان نیز اشاره کرد و گفت: شاخص رشد سرطان در کشور هشت در 100 هزار بوده است که این شاخص وابسته به سن و جنس است به عنوان مثال اگر در سال جاری آمار مبتلایان به سرطان 80 هزار نفر است در سال آینده به ازای 70 میلیون نفر جمعیت کشور 56 هزار نفر دیگر به این تعداد افزوده خواهد شد که این رقم بالاترین میزان رشد در همه کشورهاست.
اکبری افزود: سرطان سینه در میان زنان و سرطان معده در میان مردان و سرطان خون در میان نوجوانان و جوانان شایعترین سرطان هستند که در این راستا همه عوامل خطر در کشور ما نیز فراهم شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که چند درصد مبتلایان به سرطان خون نیاز به پیوند مغز استخوان دارند، گفت: به طور تقریبی، همه مبتلایان احتیاج به پیوند دارند اما شانس موفقیت کامل عمل پیوند مغز استخوان 30 درصد است به همین خاطر عمل پیوند برای همه بیماران انجام نمیشود و تعدادی را که با شیمی درمانی و روشهای دیگر بهبود مییابند تحت درمان قرار میدهند و تنها نزدیک به 25 درصد مبتلایان به سرطان خون تحت پیوند مغز استخوان قرار میگیرند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره طول عمر یا بقای سرطانها در کشور نیز تصریح کرد: طول عمر سرطان سینه در ایران 71 درصد است و نرخ بقای سرطان معده 14.7 درصد است، زیرا این بیماران پنج سال زنده میمانند، این آمار در سرطان روده بزرگ 47 درصد و در سرطان پانکراس 18 درصد است.
* 40 درصد سرطانها قابل پیشگیری و 40 درصدشان قابل علاج هستند
وی بیان کرد: 40 درصد انواع سرطانها قابل پیشگیری و 40 درصدشان با توجه به علم روز قابل علاج قطعی هستند و تنها 20 درصد بیماران سرطانی جان خود را از دست میدهند.
اکبری با بیان اینکه مصرف دخانیات در کشور از 11.7 درصد به 14.7 درصد رسیده است و پیش از این مصرف سیگار در زنان زیر دو درصد بود اما اکنون به 5.8 درصد رسیده است، گفت: افزایش مصرف سیگار در زنان محوریترین عامل توسعه بیماریهای غیرواگیر است زیرا ابتلای زنان به بیماری خانواده را تحتالشعاع قرار میدهد.