در بسیاری از متون طبی، بهویژه در طب سنتی چین و هند به این نکته اشاره شده که دریافت ماساژ پا و دست در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریهای روحی و جسمی مؤثر است
براساس دیدگاه درمانی این مکاتب، اندامها و اعضای مختلف بدن پایانههایی در کف دست، کف پا و گوش دارند که ماساژ این پایانهها علاوه بر درمان بیماریها به پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریهای روحی و جسمی کمک میکند. علاوه بر جنبههای درمانی تقویت دستگاه تنفسی، بهبود جریان گردش خون و آرامش از مهمترین ویژگیهای درمانی این نوع ماساژهاست.
پیش از هر چیز برای شروع و دریافت ماساژ لازم است که پاهای خود را بهمدت 10 تا 15 دقیقه درون ظرفی از آب قرار دهید. بهتر است از آب ولرم استفاده کنید و چند قطره روغن اسطوخودوس یا روغن نعنا یا نمکهای خاص حمام، درون ظرف آب ریخته و اجازه دهید این آب حداقل بهمدت 10 دقیقه پای شما را برای دریافت ماساژ آماده و نرم کند.
برای ارائه ماساژ به دریافتکننده بهتر است از روغنهایی مانند روغن نعنا یا اسطوخودوس در اختیار داشته باشید. با کمک چند قطره از این روغن کف هر 2 دست را آغشته کرده و کف پای گیرنده را کاملا چرب کنید. دقت کنید که میزان این چربی نباید به حدی باشد که سرانگشتان شما به هنگام ماساژ از کف پای گیرنده ماساژ، لیز بخورد.
در این حالت از گیرنده ماساژ بخواهید که بهطور کامل به پشت بخوابد. سپس با ماساژ ساق و قوزک پا آغاز کنید. در این مرحله با کمک سرانگشتان خود و با حرکتهای بسیار آرام و نرم از قوزک پا به سمت پاشنه و روی پا حرکت کنید. میزان فشار سرانگشتان دست به روی این نقاط از کم شروع شده و به مرور میزان این فشارها را افزایش دهید. دقت کنید که حین ماساژ پشت پا و پاشنه پا را نیز درگیر کرده و از فشارهای سرانگشتان دست برای ماساژ آنها استفاده کنید. این ماساژ را برای هر 2 پا انجام دهید.
پس ازارائه ماساژ ساق و پاشنه به سراغ کف پا بروید. در این حالت درست قسمت گوشتالودی که زیر انگشتان پا قرار دارند مد نظر است. در این حالت به کمک سرانگشتان دست با حرکتهای دورانی و آرام این بخش را ماساژ دهید و دقت کنید تا نقطهای از نظرتان مخفی نماند. باید توجه داشته باشید که ارائه این ماساژ باید بهصورت دقیق در هر2 کف پا صورت گیرد. دقت کنید که حرکتهای دورانی بر خلاف حرکت عقربههای ساعت به روی کف پا اعمال شود.
در این مرحله باید از مشت خود برای ماساژ استفاده کنید. پنجه دست را مشت کرده و با کمک آن خیلی آرام ضربههایی به کف پای گیرنده ماساژ وارد کنید. این فشار را به مرور و با پیشرفت ماساژ افزایش دهید. اما دقت کنید که میزان فشار در حدی باشد که موجب بهم ریختن آرامش ماساژ گیرنده نشود. این ماساژ را روی هر دو پا بهویژه با دقت زیادتری در بخش گوشتالود پا انجام دهید و را در تمامی بخشهای کف پا تکرار کنید. حرکت این ضربهها و فشارها باید برخلاف جهت عقربههای ساعت روی کف پا اعمال شود.
در این مرحله درصورت نیاز کمی سرانگشتان دستتان را به روغن نعنا یا اسطوخودوس آغشته کرده و به آرامی انگشتان پا را از انگشت شست به سمت انگشت کوچک ماساژ دهید. بهتر است در این مرحله تمامی نقاط موجود روی انگشتان را با فشارهای آرام ماساژ دهید و به مرور این فشارها را افزایش دهید. انجام این ماساژ علاوه بر اینکه موجب ارسال پیام و تقویت اندامهای درونی میشود به افزایش خونرسانی به سلولها نیز کمک میکند. پس از انجام این ماساژ با کمک انگشت شست با حرکتهای دورانی و درخلاف جهت عقربههای ساعت هر انگشت را ماساژ دهید. این کار را برای تمامی 10 انگشت تکرار کنید.
در مرحله پایانی ماساژ پس از ارائه تمامی مراحل اجازه دهید تا بیمار چند دقیقهای حداکثر 20 دقیقه به آرامی دراز بکشد. در این حالت به آرامی با کمک سرانگشتان دست و خیلی آرام روی پا و کف پای او را نوازش کنید. این کار کمک میکند تا علاوه بر بهبود جریان گردش خون و عملکرد دستگاه تنفسی، آرامش از طریق اندامها به یکدیگر سرایت کند. به این ترتیب گیرنده ماساژ نه تنها به لحاظ جسمانی در شرایطی مطلوب قرار میگیرد بلکه به لحاظ روحی نیز به آرامش میرسد.
نکته : بسیاری از اندامها بدن در کف پا پایانههایی دارند که ماساژ و فشار درمانی آنها به بهبود عملکرد این اندامها کمک میکنند. درمانگران طب چینی و متخصصان فشار درمانی با استفاده از تکنیکهای خود برای درمان بسیاری از بیماری ها از قبیل انواع سردردها ، میگرن ، آسم، پاکسازی بدن، درمان اختلالات دستگاه گوارش به ویژه بهبود عملکرد رودهها اقدام میکنند در این شیوه متخصصان با تحریک مردینهایی که به اندامهای مختلف متصل هستند برای درمان و یا پیشگیری از ابتلا به بیماری اقدام می کنند
منبع :سایت برترین ها