چگونه حساسیت بهاری را کنترل کنیم؟
آلرژیها و حساسیتها همراه با آمدن فصل بهار در بین مردم شایع شده و افزایش پیدا میکنند.
معمولترین داروهایی که در این مورد استفاده میشوند آنتیهیستامینها هستند که در واقع علایم بالینی آلرژی را کاهش میدهند نه این که آن را درمان کنند. از عوارض مهم این داروها ایجاد خوابآلودگی است.
آلرژی بهاری معمولا با آب ریزش بینی و سوزش چشم همراه است و در برخی موارد همانند سرماخوردگی حالت کرختی ایجاد میکند و فرد به عطسههای مکرر مبتلا میشود.
آلرژی به واکنشهای شدید و غیرعادی سیستم ایمنی بدن نسبت به ورود عوامل خارجی گفته میشود که عوارض گوناگونی را برای فرد ایجاد میکند. این عوارض اگرچه در بیشتر موارد مقطعی و زودگذر هستند، ولی در مواردی نیز واکنشهای شدید بدن را سبب میشوند و تا مدت طولانی ادامه مییابند.
به گفته پزشکان، حساسیت بهاری میتواند به طور ناگهانی یا تدریجی ایجاد شود و چند دقیقه تا چند ماه به طول بینجامد.
به گزارش پایگاه اینترنتی مای هلت دیلی نیوز، آلرژی در بیشتر موارد زمینه ژنتیکی دارد، ولی عوامل محیطی نیز بر آن موثر هستند. درمان آلرژی به شناخت دقیق عوامل حساسیت زا نیاز دارد و به این منظور باید آزمایشهای متعددی انجام شود. پس از شناسایی این عوامل به بیمار توصیه میشود که حتیالامکان از این عوامل دوری کند. البته در برخی موارد داروهای ضد حساسیت تجویز میشود و در صورتی که آلرژی خیلی شدید باشد، تزریق آمپول هم انجام میشود.
متخصصان میگویند: آلرژیهای فصلی برای بروز نیاز به یک عامل محرک دارند و فصل بهار که فصل گردهافشانی و رویش گیاهان مختلف است، میتواند محرک خوبی برای آن باشد.
بنابراین گزارش، علاج و مداوای قطعی آلرژی جز در موارد معدودی امکانپذیر نیست که البته مدت درمان این تعداد محدود نیز طولانی خواهد بود. بروز آلرژی در زمانهای مختلف متفاوت است، یعنی ممکن است در طول یک دوره زمانی به اوج خود برسد، ولی در مقابل ممکن است چند سال به صورت خفته بماند و بروز نکند. در کل ریشهکن کردن آلرژی بسیار مشکل است.
طبق بررسیهای انجام شده، اولین و مهمترین قدم در جلوگیری از بروز آلرژی، پیشگیری است. برای این کار مناسبترین عمل، دور کردن فرد از عامل حساسیتزاست، مثلا اگر فرد به گیاهی خاص حساسیت دارد، بهترین کار دور کردن فرد از آن گیاه است ولی اگر این کار مقدور نبود، میتوان از ورود عامل حساسیتزا به منزل جلوگیری کرد، مثلا با بستن پنجرهها و بالا کشیدن شیشه اتومبیل در هنگام خروج از منزل تا حد زیادی از بروز آلرژی جلوگیری کرد.
معمولترین داروهایی که در این مورد استفاده میشوند آنتیهیستامینها هستند که در واقع علایم بالینی آلرژی را کاهش میدهند نه این که آن را درمان کنند. از عوارض مهم این داروها ایجاد خوابآلودگی است.